Hur kost kan påverkar LGMD

En intressant artikel om hur kosten kan påverkar utveckling av MD

http://www.disaboom.com/muscular-dystrophy/muscular-dystrophy-symptoms-lessened-through-nutrition

(ett utdrag från artikeln översatt med Google Translate)

”Livsmedel för att undvika med muskeldystrofi

Eliminera eventuella födoämnesallergier genom att ta bort alla vanliga födoämnesallergenen inklusive majs, mjölk, soja, vete (gluten), konserveringsmedel, och livsmedelstillsatser och se för förbättringar i symtom. Efter två veckor till fyra veckor, långsamt lägga tillbaka de vanligaste allergenerna en i taget, inse att det kan ta en dag eller två för den allergiska reaktionen ska visas. Om du upptäcker att ett eller flera livsmedel orsaka eller förvärra symtom, eliminera dem ur kosten helt. Tester för mat känslighet är också tillgängliga via din vårdgivare.

 

Undvik raffinerade livsmedel, bland annat vitt bröd, pasta och socker. Minska eller eliminera rött kött och transfettsyror som finns i kommersiellt färdiglagad mat inklusive bakverk, kakor, kex, bullar, pommes frites, lökringar, margarin och andra bearbetade livsmedel och undvika stimulantia, inklusive kaffe, alkohol och tobak.”

 

 

 

Lämna en kommentar