OM MIG & LGMD

Gick till en naprapat första gången 2010 för jag fick så ont av att gå upp för trappor. Berättade även att jag hade svårt att ta mig upp från golvet och ramlade samtidigt en del. Han märkte att jag hade väldigt svaga mag/bäckenmuskler och la upp ett träningsprogram för mig. Efter några månader märkte han att jag hade blivit bättre på övningarna, men fortsatt lika svag i musklerna…

En kollega till naprapaten fick kika på mig, men hade inte heller några idéer på vad det kunde vara, så skickade mig till en idrottsläkare. Efter ett antal prover och tester kom man fram till att något var skumt… men man visste fortfarande inte vad. Man misstänkte reumatism, så blev skickad till specialläkare för ytterligare tester och biopsi. Av dessa tester kom man fram till att det antagligen var något annat, och jag blev skickad till Huddinge där en läkare berättade att han trodde att jag hade något som heter LGMD (Limb-Girdle muskeldystrofi) och sen skickade han iväg ett DNA-test för att se… och efter ett år kom svaret tillbaka – jag har LGMD2i.

6 reaktioner till “OM MIG & LGMD

  1. Hej. Jag skulle också vilja komma i kontakt med dig. Min pappa har troligtvis också lgmd 2i. Han fick också det 2010. Hans besvär började efter att han vaccinerade sig mot svininfluensan i december 2009. Hade uppskattat att få höra hur detta började hos dig och i vilken ålder. Pappa han var 44 när han började få dessa besvären. Om du hade kunnat mejla mig hade jag uppskattat det väldigt mycket.

    1. Hej Alexandra,
      Trist att höra om din pappa, men låter konstigt att det skulle ha något med vaccinet att göra? Har han gjort DNA-test för att få fram att det är 2i han har?
      LGMD är medfött men när jag tänker tillbaka så märkte jag av det redan i gympan när jag gick i skolan men fick inte de värre problemen förrän senare och fick diagnosen tillslut för snart 10 år sedan.
      Vad har du för mailadress?

Lämna en kommentar